עקירת שן תחת טיפול בפרוליה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/03/2018 | 23:48 | מאת: שרה

שלום, אני חולת אוסטיאופורוזיס קשה שמטופלת בפרוליה ועלי לעקור שן בלסת תחתונה. נאמר לי כי יתכן שיהיה צורך לעכב מעט את מתן הזריקה הבאה - אם לא תהיה החלמה משביעת רצון. כמה זמן בטוח לעכב את הזריקה מבלי להסתכן בשבר ?

לשרה שלום רב, המלצותינו לא לעקב זריקה הבאה של prolia, כי דחית הזריקה עלולה להחמיר מצב אוסטיאופורוזיס. מומלץ לבצע עקירת שן בסוף תקופת השפעה של התרופה, כחודש לפני מתן הזריקה הבאה. בברכה, דר ילנה סיגל

06/03/2018 | 10:44 | מאת: שרה

תודה רבה על תשובתך. רופא השיניים מומחה לרפואת הפה יעץ לעקור את השן 4 חודשים לאחר מתן הזריקה. מה דעתך על כך?

בסדר גמור. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס