פרולקטין גבוה ושאלה לגבי אסטרדיול

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

13/02/2018 | 13:53 | מאת: ערן

שלום דוקטור. אני גבר בן 29 ותוצאות בדיקות הדם שלי מצביעות על פרולקטין גבוה(640). לפני כחודש החלתי ליטול תרופה שמקטינה את הDHT בגוף. השאלה שלי היא האם לרמות מוכות של DHT יש השפעה על רמות הפרולקטין(דרך ישירה או עקיפה) והאם אסטרדיול ברמה של 120 pmol/l נחשבת תקינה? תודה רבה. מה אם כן ניתן לעשות לגבי הפרולקטין הגבוה?

שלום רב, א.- לכל מעבדה אין ערכי נורמה משלה. אינני יכולה לדעת מה הם ערכי הנורמה לאסטרדיול ופרולקטין במעבדה שבה נעשו בדיקות שלך. ב.-בלי לדעת איזה תרופה אתה נוטל ולאיזה צורך- לא אוכל להעריך את השפעתה. בהתחשב בנאמר מעלה אני מציעה לך לפנות לרופא המטול עם כל הנתונים, ולדון איו על כל השאלות. בברכה, דר ילנה סיגל

13/02/2018 | 14:22 | מאת: ערן

אני נוטל אבודרט כחודש וחצי ,לאחר שימוש של שנה וחצי בפרופסיה החלפתי בניהם. בשאלה עם לירידה בDHTי יש השפעה על רמות הפרולקטין באופן כללי?

שלום רב, לא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס