בדיקת מדדי שחלוף עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

07/02/2018 | 10:06 | מאת: שרה

אני בת 69 אבקש לדעת משמעות המדדים של תוצאות הבדיקה : CTx 1.040 ובדיקה של tP1NP 92.23 תודה רבה על מתן תשובה דחופה.

שלום רב. בלי לדעת : א - יחידות מדידה וב.-סיפור קליני מלא (שברים- כן, לא מתאי), טיפול (כן, לא, סוג, זמן הטיפול)- לא ניתן לפרט את התוצאה. בברכה, דר ילנה סיגל

07/02/2018 | 15:09 | מאת: שרה

CTx 1.040 - יחידה : mL/nG tP1NP 92.23 יחידה mL/nG לא מקבלת שום טיפול. לפני 10 שנים פוסאלן במשך כ-5 שנים. נפילות רבות ושברים. פוסט פוליו. קרטינין 0.45; קלציום - 10.24 בדיקות דם ואיסוף שתן - תקינות. ב-cta אדנומה 0.4*0.7 באונה ימנית של בלוטת התריס. עומדת לעבור השתלת שיניים. יש צורך או דחיפות בניתוח פאראתירוד? אודה לתשובתך

שלום רב, לא ניתן להבין מדבריך מה הקשר כאן לפהרהתירואיד בכלל, וכמובן לא ניתן לתת המלצה על ניתוח או מהעקב. מדדי שחלוף - היתי רופה לראות אותם נמוכים יותר לאישה עם אוסטיאופורוזיס, אך בהחלט יתכן ויש הסבר לארכים כאלה, רק אין לי מידע מלא עליך: אם בשנה האחרונה היה שבר או טיפול כירורגי בפה- זה יכול להסביר ערכי מדדי השחלוף גבוהים מעט. יתכן ויש השפעה של תרופה כלשהי שאת נוטלת. לכן אני שוב מנסה להסביר: לא ניתן לתת המלצות פרטניות דרך הפורום, אלה אך ורק בבגישה עם רופא!!! בברכה, דר ילנה סיגל

08/02/2018 | 19:05 | מאת: שרה

אכן היו שברים בצלעות כמה פעמים במהלך השנה האחרונה וביצעתי השתלת עצם בלסת לקראת השתלת שתלים. מודה לך מאד. אקבע פגישה.

שלום רב, אינני יודעת מה היתה מטרה לביצוע בדיקות מדדי שחלוף העצמם, אך כעת ערכים של מדדי שחלוף העצם מושפעים משברים שהיו בעבר הקרוב, ובהתערבות בעצם- ההשתלות. לא ניתן להפיק מתוצאה זו התייחסות לאפקט טיפולי , עם קבלת טיפול נגד אוסטיאופורוזיס, ותוצאות אלו לא מהווים אינדיקציה להחלטה על ניתוח פהרהתירואיד. שוב, אני בחום ממליצה לך לךפנות לרופא לדיון מפורט בכל התוצאות, כי לא ניתן לתת המלצות פרטניות דרך הפורום. בברכה, דר ילנה סיגל

11/02/2018 | 18:26 | מאת: שרה

תודה רבה !

ברצון רב.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס