אוסטופברוזיס בעצמות בצילום רנטגן רגיל

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/10/2017 | 17:35 | מאת: קטיה

שלום רב לדוקטור, בצילום רגיל לברכיים ולאגן הובחן אוסטופברוזיס בעצמות. מה זה אומר ? האם ההבחנה לא צריכה להיות בבדיקת צפיפות העצם ולא בצילום רנטגן רגיל ? תודה על תשובתך.

שלום רב, נכון מאוד- הבדיקה היחידה לאיבחון אוסטיאופורוזיס היא בדיקת צפיפות עצם. בצילומי רנטגן ניתן לראות דרגה זו או אחרת של דלדול עצם, אך הבדיקה היא לא אבחנתית, ומומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם לצורך אבחנה. בברכה, דר ילנה סיגל

01/11/2017 | 14:57 | מאת: אוסטיאופברוזיס בעצמות בצילום רנטגן רגיל

דוקטור תודה רבה על תשובתך.

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס