אסתמה כגורם סיכון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

30/10/2017 | 11:19 | מאת: מלי

אני בת 55 ויש לי אסתמה. לפני 30 שנה לקחתי במשך שנתיים-שלוש סטרואידים בכדורים לטיפול באסתמה ומאז אני משתמשת במשאפים עם סטרואידים. האם זה נחשב גורם סיכון לאוסטיאופורוזיס?

שלום רב, טיפול בסטרואידים עלול להחמיר מצב העצם ולהעלות סיכון לשברים, גם כאשר משתמשים במשאפים. המשאפים מכילים מינונים נמוכים של הסטירואידים, אך גם למינונים אלו ישנה השפעה שלילית על העצם. לכון מומלץ לבצע בדיקת צפיפות עצם ולדון עם רופא בתוצאות הבדיקה וצורך בטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס