האם אפשרי כך לבדיקת צפיפות?

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/10/2017 | 09:17 | מאת: דן

שלום רב אני צריך לעשות בדיקת צפיפות עצם . אני לא יכול לשכב על הגב עם רגליים ישרות . הבעיה (גם האוסטיאו פורוטית) שלי זה האגן וגב מותני . הגב העליון יחסי מתפקד . גם לא יכול לעשות מ.ר.אי.. בגלל זה. רק עם ראש טיפה מורם וברכיים 20 30 ס"מ מעל המזרון. 1)האם אפשרי כך לבדיקת צפיפות? 2)האם בלבוש מלא הבדיקה? או לבוא בחולצה או מכנס "דק""? ( גם ללא מתכות) 3)אם לא אפשרי ? הבדיקה ביד תראה ותוכל להחליף הבדיקה בגב? תודה לכל התשובות

שלום רב, הבדיקה ניתן לבצע בליבוש מלא ללא כפתורים ואבזמים. ביצוע הבדיקת דורש שכיבה במנח מסוים. ודרך אגב אוסטיאופורוזיס לא גורמת לכאבים. אם אתה לא יכול לשכב והמקומות הנכונים בגב תחתון ובירך לא ניתן לסרוק- ניתן לבצע הסריקה ביד בלבד, וכמובן הערכת מצב תהיה פחות מדויקת. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס