קסדת אופנוע צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/09/2017 | 12:38 | מאת: אדיר

שלום רב, אם אדם חובש כל יום קסדת אופנוע שצמודה לראש יחסית במשך 2-3 שעות נטו אך עם הפסקות כל 10 דקות, האם הלחץ הקל שהקסדה מפעילה על הפנים יכול לגרום באיזו שהיא צורה לשינוי בצפיפות העצם בעצמות הפנים? האם הלחץ על הפנים מהקסדה נחשב לחץ סטטי ועל כן הוא יכול לגרום לירידת מסת עצם בעצמות הלסת? או שאולי להפך ומכיוון שהוא רק 2-3 שעות ביום וגם עם הפסקות אז אולי הוא נחשב לחץ דינמי שאפילו גורם לעלייה במסת העצם? או שאולי הוא כה טפל ומשום כך כלל לא משנה משהו? תודה רבה.

שלום רב, לפי ידע שברשותי- קסדות לא משפיעות על צפיפות העצם. אני מציעה לך לפנות לחברה המייצרת את סוג הקסדה שאתה משתמשבו ולברר אתם האם יש להם מחקרים על נזקים שונים שלחץ של הקסדה עלול לגרום. השאלה מתייחסת לפרמטרים טכניים של מוצר מסוים, ולכן הכתובת הוא היצרן. בברכה, דר ילנה סיגל

27/09/2017 | 13:58 | מאת: אדיר

עשו לי מיפוי עצמות על עצמות הפנים וראו שהכל תקין, האם זה סימן שאין השפעה של הקסדה כלל? סביר להניח שאם הייתה השפעה היא הייתה מתגלית במיפוי נכון? תודה.

שלום רב, אני ממליצה לדבר עם הרופא שלך ולדון איתו על סיבות לביצוע המיפוי ועל תוצאות הבדיקה. אין במקרה זה שאלות לאנדוקרינולוג ולא מדובר כאן במחלת אוסטיאופורוזיס המאופיינת בירידה בצפיפות העצם בעמוד שדרה מותני וצוואר הירך ובסיכון מוגבר לשברים. לגבי שאלות בנושיאם אורטופדיים או אחרים נא לפנות לבלעי מקצועות מתאימים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס