צפיפות עצם

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

11/09/2017 | 12:13 | מאת: יעלה

חוזרת על השאלה מלמטה (למקרה שאבדה בשרשור) - מה משמעות התוצאות הנ"ל: T.score left hip : -1.2 T.score lumbar spine : 0.5

שלום רב, אם את מעונינת בהסבר מספרי בלבד- לפי ספרות אלו נצפית צפיפות עצם מעט ירידה ביחס לגיל צעיר בצוואר הירך. באופן כללי הסבר כזה לא נותן לך תשובה על מה שיש בבדיקה זאת. לתשובה מפורטת יותר ונכונה יותר חסרים נתונים. גיל הנבדק לא ידוע לי, דינמיקה בהשוואה לבדיקה קודמת, במידה והיתה, תנוחה של הרגל בבדיקה לא ידועה לי, מה מראה תוצאה של כל חוליה בנפרד לא ידוע לי. לכן לא ניתן לתת תשובה על השארלה " מה המשמעות של התוצאות" דרך הפורום. הרופא צריך לראות את הבדיקה, ולדעת פרטים רבים על המטופל. רק עז יכול הוא להגיד " מה המשמעות של התוצאה". מכאן- המלצתי: תבואי עם הבדיקה לרופא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס