תרופות לאוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/08/2017 | 20:29 | מאת: אילנה

שלום רב, האם כדורי סידן דנסיטי מוכחים כעוזרים לאוסטאופורוזיס. והאם יש אמת בכך שהכדורים ריבון ודומיו אינם עוזרים ואף מזיקים לבריאות המטופל

שלום רב, א.- ריבון ותרופות אחרות ממשפחת הביספוספונטים מורידים סיכון לשברים אוסטיאופורוטיים ב- 50%. ב.- דנסיטי- תוסף סידן אמורפי (לא גבישי). לתכשיר- ספיגה מהירה יותר בהשוואה לסידן רגיל בצור גבישית. לא הוכחה תועלת של תוסף סידן זה בהשוואה לתוספי סידן אירים בטיפול באוסטיאופורוזיס. בברכה, גר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס