הסבר בנוגע לבדיקה CTX

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

23/08/2017 | 18:44 | מאת: אירית

אני בת 71 סובלת מבריחת סידן. תוצאת הבדיקה CTx היתה 229 pg/mL. מה זה אומר. בתודה.

שלום רב. התשובה אומרת שהערך בטוחח של גיל לפני הפסקת מחזור. לא מקובל לתת הערכה לתשובה בודדת. צריך לדעת מתאי נלקחה: על רקע הטיפול? על הפסקת הטיפול? כמה זמן לאחר ההפסקה? מה היה הטיפול או מה הוא הטיפול הנוכחי? האם היו שברים ומתאי? ומאוד חשוב לדעת מה היתה התוצאה של ההבדיקה הקודמת, כי רק בהשוואת התוצאות ניתן להחליט על אפקט הטיפול ועל המשך הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס