פענוח תוצאות בדיקת ACTH

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

21/08/2017 | 23:13 | מאת: מארי

שלום רב, אני מארי בת 28 בריאה. מנסה מזה שנה לכנס להיריון, קיבלתי הפנייה לבדיקת ACTH ולהלן תוצאות הבדיקה : בבדיקת הראשונה ערך הקורטיזול היה nmol/L 281.0 וה 17-OH PROGEST היה 1.07 בבדיקה השנייה ערך הקורטיזול היה 450 וה 17-OH PROGEST היה 2.8. ברצוני לציין כי עשיתי בדיקת פרופיל הורמונלי לפני חודש (הקובץ מצורף למטה). אשמח אם תעזרו לי לפענח את תוצאות הבדיקה ומה זה אומר והם יש קשר בין הבדיקה לבין הקושי שלי לכנס להיריון. (חשוב לי לציין שבעלי עשה בדיקת זרע ויצאה תקינה). תודה

מארי שלום רב, לפי תוצאות הבדיקות שהבאת במכתבך- לא נראה לי שיש בעיה להרות. את הטופס המצורף- לא ניתן לראות. את צריכה לפנות למרפאת פוריות להמשך הטיפול. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס