פענוח בדיקת CTX ......

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

10/08/2017 | 00:45 | מאת: ריקי

התוצאה של בדיקת ה CTX יצא 355.0 pg/ml. האם הבדיקה תקינה? תודה רבה!

שלום רב, התייחסות לתוצאת הבדיקה- בהתאם למצב המטופל: גיל, מין, האם מטופל או לא מטופל, כמה זמן מטופל וכמה זמםן בהפסקת הטיפול, האם היה שבר ומתי , האם יש שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת ומה הוא השינוי, ועוד ועוד.... בברכה, דר ילנה סיגל

31/10/2017 | 12:30 | מאת: MINOU

פרט כאן את שאלתך למומחה קיבלתי תוצאת בדיקת CTX והיא 432 האם זה נורמה?

שלום רב, התייחסות לתוצאת הבדיקה- בהתאם למצב המטופל: גיל, מין, האם מטופל או לא מטופל, כמה זמן מטופל וכמה זמםן בהפסקת הטיפול, האם היה שבר ומתי , האם יש שינוי בהשוואה לבדיקה קודמת ומה הוא השינוי, ועוד ועוד.... בברכה, דר ילנה סיגל

28/02/2018 | 19:34 | מאת: לאה איתן

אני לפני עקירה חרוגית האם התותאה תקינה

שלום רב. א. אין חובה לבצע בדיקות מדדי שחלוף העצם לצורך הערכת סיכון להופעת סיבוכים דינטליים, כי אין עבודות מבוססות שהוכיחו ערך בטוח של המדדים. ב. התוצאה של CTX 0.269 ng/ml מעידה על העדר דיכוי העצם, אבל- שוב- אין הוכחה שערך זה מונע סיבוכים בפה לאחר טיפול כירורגי. הסיבוכים יכולים להתפתח ( ונצפו) גם באנשים שלא קבלו תרופות נגד אוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס