דר שלום לא בטוחה שהשאלות מתאימות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

28/07/2017 | 22:48 | מאת: הדר

דר שלום האם האמות הגבוהות של הורמונים שמופרשים בעקבות לחץ או כעס הם הגורמים לזה שכשבוחרים מאוכל או התמכרות לסם ,זה מרגיש ממש טוב? לעומת בחירה של לאכול (לדוגמא) ,לא מתוך כעס וכשלא רעבים ,אותה התגובה של האוכל ,לא קיימת? ורציתי גם לשאול האם זה נכון שדופאמין מופרש גם בלחץ או כעס,וגם בהנאה. איך יכול להיות? תודה רבה

שלום רב, במצבי דחף התגובה הטביעית של הגוף היא עליה בלחץ דם, דופק, וסוכר. כל זה מתרחש אודות הפרשת הורמוני סטרס, ואחד מהם הוא הקורטיזול ועלול לגרום לעליה במשקל, בלחץ דם, בסוכר. נכון, למרות שזה נשמע מוזר- הורמון דופאמין מופרש גם במצבי דחק וגם במצבי הנאה. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס