תופעות לוואי לפרוליה

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/05/2017 | 18:22 | מאת: רבקה

חברתי סובלת מאוסטרופורוזיס והומלץ לה לקבל טיפול בפרוליה.עדין לא החלה בטיפול.בחודשיים האחרונים סובלת מפריחה בכל הגוף ועוברת בדיקות לאלרגנים בביח.בנתיים יש רק תשובה חלקית אלרגיה לטקסטיל. ניקל סולפט בלזם פרו וכרום.רק בעוד כחודשיים יושלמו הבדיקות לאלרגנים.בנתיים מטופלת במשחות כולל משחות עם סטרואידים.השאלה האם אין מניעה להתחיל בטיפול בפרוליה למרות הפריחה או שמומלץ להמתין לאבחון מלא של האלרגנים והעלמות הפריחה כאשר לא ידוע כמובן מתי הפריחה תיעלם. ושאלה נוספת האם יש תופעות לוואי לפרוליה? תודה מראש רבקה

שלום רב, א.-אין תרופות ללא תופעות לוואי. לפרוליה יתכן ותהיה תגובה בצורת פריחה, כאבי פרקים. התגובות נצפתו במעט אנשים, אך אפשריות. ב.- לכן אני מציעה להמתין עד שהפריחה תחלוף, כי אחרת לא יהיה ניתן להבין האם יש תגדובה לתרופה. שאלה של אבחון אלרגנים לא חשובה כאן. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס