כיצד יודעים ממה הסיבה לאוסטופרוזיס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

27/04/2017 | 08:19 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, בת 59 מאובחנת עם אוסטופרוזיס מספר שנים (10 שנים מאוסטופניה לאוסטופרוזיס). בתקופה האחרונה יש לי כאבים בעצמות בית החזה. בבדיקת דם אקראית נמצא שיש לי ערכים למיאלומה נפוצה (חלבון אלקטרופרזה). כעט חזרתי על בדיקות הדם שוב בהמלצת הרופא, עדיין אין תוצאות. שאלתי אליך היא באופן תיאורטי : מכיוון שיש לי אוסטופרוזיס שזו בעצם עצם מחוררת כיצד ניתן לקבוע האם זה כתוצאה מאוסטופרוזיס בלבד ולא ממיאלומה. אנסה להסביר את עצמי רצת יותר טוב: הבנתי שעל מנת לאבחן מיאלומה עושים צילומי שלד על מנת לבדוק נגעים ליטיים. האם יש אבדל במראה של אוסטופרוזיס לבין המראה של מיאלומה בצילומי השלד? כיצד יודעים שזה מראה מיאלומה ומראה של אוסטופרוזיס בלבד? מקווה שהצלחתי להסביר את שאלתי היטב. תודה מראש

שלום רב, יש הבדל במראה גנטגני של אוסטיאופורוזיס ומיאלומה נפוצה. מקווה שעניתי מספיק ברור. בברכה, דר ילנה סיגל

27/04/2017 | 14:28 | מאת: שירה

ד"ר שלום רב, הבנתי מתשובתך כי אכן יש הבדל רנטגני וניתן לזהות מראה של עצם כתוצאה מאוסטופרוזיס בלבד ומראה של העצם כתוצאה ממיאלומה נפוצה. זאת אומרת שניתן להבדיל בין שתי המצבים. תודה רבה

הבנת נכון. חג עצמאות שמח. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס