אולטראסאונד של בלוטת התריס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

26/04/2017 | 12:39 | מאת: רפי

ד"ר נכבדה , עקב יובש בפה נשלחתי לביצוע אולטרא סאונד בלוטות הרוק והתוצאות היו תקינות. במסגרת הבדיקה בוצע לי גם אולטראסאונד של בלוטת התריס ולהלן הממצאים: איסתמוס ברוחב תקין. אונות לא מוגדלות ,מרקם אחיד מלבד קשרים קולואידלים בודדים דו"צ בקוטר עד 1 ס"מ משמאל (TIRADS 2ׂ). ללא סימני לימדנופתיה בצוואר. מה משמעות התוצאה? האם נדרש ברור נוסף?

שלום רב, קשריות בבלוטת התריס הוא ממצא די שכיח, כ- 20% מאוכלוסיה הם נשאי קשריות בבלוטת התריס. קשריות בגודל עד 1 ס"מ לא דורשות בירור נוסף, אלה מעקב בלבד- בעזרת בדיקת US ובדיקות דם להורמוני בלוטת התריס. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס