מוצרי חלב וסידן ובניית עצמות

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

04/03/2017 | 04:22 | מאת: אלה

שלום 1. האם ספיגתם של מוצרי החלב בגוף נבדקה במחקרים רחבי היקף בייחוד אצל תינוקות? תעשיית החלב מאוד אגרסיבית ואני חוששת שהרבה מהאמירות על החלב הן שיווקיות. 2. שאלה נוספת- בניי בני שנה ושמונה ואוכלים שני בקבוקי תמל ביום בנוסף למזון רגיל (ופה ושם מעדן חלב אבל לא הרבה). לפי כמות הסידן שבתמל- שני בקבוקים ביום זה מעל ומעבר לסידן שהם צריכים לגילם, אבל כתוב שהסידן בתמל הוא מסוג קרבונט. הבנתי שזה סידן מסוג פחות טוב, האם כדאי בנוסף לתמל לתת מוצרי חלב כאילו שהם אל שותים בכלל תמל או שכן אפשר להחשיב זאת בתצרוכת הסידן המבוקשת? הם במילא לא אוכלים הרב הולכן הייתי שמחה שיאכלו דברים אחרים במקום חלב (למשל בשר ירקות ופירות). תודה רבה

לאלה שלום רב, את הגעת לפורום הלא נכון. לגבי שאלה ראשונה שלך אני חושבת שאת צריכה להתייעץ אם רופא ילדים. לגבי השאלה השנייה- העצה שלי היא גם לדון עם רופא ילדים ולחשב צריכת סידן של תינוקות בעזרת דיאטנית ילדים או מומחה בתזונת ילדים. ספיגת חלב בתינוקות והרכב תזונת ילדים הם לא תחום העיסוק שלי . בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס