ויטמין D חוסר ........................

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

24/02/2017 | 18:24 | מאת: אלכס

שלום בן 35, רמת ויטמין D יצאה - 11 נג/מל. במשפחה יש אוסטאופורוזיס. רציתי לשאול 1. מהו מינון יומי מומלץ של ויטמין D לתיקון החסר? 2. האם ניתן לקחת מנה גדולה פעם בשבוע/חודש (משיקולי נוחות), או שזה פחות מומלץ? 3. לאיזה רמה צריך לשאוף? 4. האם רמה כזו של ויטמין D יכולה להשפיע מבחינה קוגניטיבית ? אני סובל מקשיי זיכרון "קלים " בחודשים אחרונים? (זיכרון טווח קצר). תודה

שלום רב, א.- 2000 יחב"ל ליום, ובעוד מספר חודשים- 4-6- לבדוק שוב רמת הויטמין, המשך הטיפול- בהתאם לתוצאה- אם תקין- להוריד המינון או להפסיק, אם לא תקין- לתאם המינון עם רופא. ב.- ניתן, אך עדיף לקחת התוסף על בסיס יומי. ג.- לרמה התקינה- סביב 30 ng/ml ומעלה, עד 40-45. ד.- לא. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס