פרולקטין

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

09/11/2002 | 15:05 | מאת: הלוחמת

שלום רב. אני בת 25, ורופאת נשים מצאה אצלי פרולקטין גבוה וחוסר התאמה בין כמה הורמונים אחרים. אך נושא הפרולקטין מטריד אותי במיוחד. ממה זה יכול לנבוע? למה זה גורם? האם חרדה יכולה להשפיע על רמת פרולקטין בגוף? האם הגורם יכול להיות גידול? תודה רבה

11/11/2002 | 13:52 | מאת: פרופ' איש שלום

ללוחמת שלום רב, (השם מוצא חן בעיני), חשוב לדעת מה מידת העליה ברמת הפולקטין , כדי לענות על כל שאלותיך. אם הרמה יותר מפי 3 מהגבול העליון של התקין קיים חשד רב יותר לגידול מייצר פרולקטין. הגידול בדרך כלל מטופל תרופתית ואינו מסכן חיים. גם מצבי מתח וחרדה יכולים להעלות רמת פרולקטין בדם באופן חולף. תהליכים בתוך בלוטת יתרת המוח יכולים להעלות רמת פרולקטין. בסיכומו של ענין כדי לתת מענה לכל שאלותיך, כדאי שתפני ליעוץ אנדוקריני. בברכה ד"ר צופיה איש-שלום

11/11/2002 | 14:32 | מאת: הלוחמת

היי, מדובר על מידת פרולקטין- 1490מה את חושבת? אני בודקת את זה אך מעניין אותי לדעתך. לגבי החרדה- שמעתי על זה. האם אדם שחי בחרדה תמידית (דריכות משתנה של הגוף) יכול להיות שיש לו בגללה רמה כל כך גבוהה של פרולקטין ואם זה הגיוני, מה מומלץ לעשות אם שוללים גידול וכו'? האם מומלץ פשוט לדעת שזה נובע משם ולתת לזה להישאר גבוה או לקחת כדורים גם אם ברור שזה נובע מהחרדה? אודה לך על תשובתך:)

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס