אוסטאופורוזיס וכדורי ריבון

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/02/2017 | 08:50 | מאת: רונן

שלום רב , בן 63 , בגלל אוסטאופורוזיס קיבלתי מרשם לכדורי ריבון . מה השיקול לקחת ריבון למרות החששות לפגיעה בעצם הלסת ולא אויסטה , למשל , שלא פוגעת בעצם הלסת ? תודה מראש על תשובתך .

שלום רב, א.-אביסטה לא רשומה לטיפול באוסטיאופורוזיס בגברים. ב.- עם אביסטה לא הוכחה ירידה בסיכון שברי צוואר הירך, ויתכן ויש לך סיכון כזה. ג.- אביסטה מעלה קרישיות בדם וסיכון לאירועים טרומבוטיים, ולאחר גיל 65 הסיכון הזה עולה באופן טביעי. ד.-סיכון לבעיה בסת עם טיפול בריבון הוא נ מ- 1 ל-10000 מטופלים עד 1 ל-100000 מטופליפם, כלומר, נדיר ביותר, כאשר נצפאת ירידה ב50% ב כלל שברים אוסטיאופורוטיים. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס