עקירת שן למי שלוקח פוסאבנס

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/01/2017 | 16:53 | מאת: שרה וולברג

יש לי שן המועמדות למכירה, לא במצב דחוף. אני לוקחת כדור פוסבאנס פעם בשבוע, במשך כשנה. לפני כן לקחתי אוויסטה במשך זמן רב. האם אפשר לעקור את השן ?

שלום רב, נטילת פוסבאנס ותרופות אחרות המונעות פירוק עצם קרוכה בסיכון לריפוי לקוי של פצע בפה לאחר עקירה או השתלת שן. סיבוך זה נדיר מאוד- מ- 1 ל- 10000 מטופלים ל-1 ל-100000 מטופלים. אין חובה להפסיק טיפול בתרופות המונעות שברים לפני עקירת שן. במידה ורופא שיניים מעוניין בהפסקה זמנית של טיפול באוסטיאופורוזיס- ניתן להפסיקו למספר חודשים, במקרה זה אני מציעה להתייעץ עם רופא המטפל באוסטיאופורוזיס. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס