בדיקת אלקליין פוספטז

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

22/01/2017 | 10:53 | מאת: אסתי

שלום עקב רמת אלקליין פוספטז גבוהה בתום, נערכה לבני בן ה- 20 בדיקת איזו אנזימים בדם של אלקליין פוספטז, ויצא שרמת האנזים שמקורו שעצם היא 112 (הנורמה היא עד 45). מה יכולות להיות המשמעויות של בדיקה זו? צריך לעשות המשך בירור רפואי? ואם כן, אצל מי? בתודה מראש

שלום רב, כמובן מומלץ לעשות בירור: יש לשלול מספר מחלות עצם שעלולות לגרום לעליה בפוספטזה הבסיסית. יש לשלול קודם כל חסר בויטמין D, וגם הפרשה עודפת של הורמון בלוטת יותרת התריס, ומחלה על שם Paget. בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס