המטוקריט גבוה גם לאחר הפסקת טיפול בנבידו

דיון מתוך פורום  בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס

17/01/2017 | 00:54 | מאת: יוני

שלום בן 42 מזה תקופה שיש לי המטוקריט גבוה בדם(הגיע גם ל- 55) ככל הנראה משני לטיפול בנבידו (זריקה לטיפול בחוסר טסטוסטרון) לפני כחודש וחצי נשלחתי על ידי המטולוגית לבצע הקזות דם במטרה להוריד לסביבות 50 עשיתי 3 הקזות (אחת לשבוע), ובבדיקת דם שלאחריה הגיע ל - 50.10. בדיקת דם לאחר 3 שבועות היה 51.80 בדיקת דם כעת לאחר שלושה שבועות נוספים- 53.50 העניין הוא שזה כבר היה אמור לרדת לבד, כי את הזריקה קיבלתי לפני 15 שבועות, והזריקה הזו בעלת פעילות של 12 שבועות, ואני לא מתכוון להמשיך בה. כך שלא מובן לי למה ההמטוקריט עדיין גבוה (ואף עלה קצת). האם יכול להיות שזה שיבש אצלי משהו במערכת הדם? האם ייתכן והזריקה משפיעה גם אחרי 15 שבועות? מה ניתן לעשות/לבדוק? אציין שעשיתי לפני כמה חודשים בדיקה של המוטציה (ג'ק 2) והיה תקין. תודה

שלום רב, האם יכול להיות שזה שיבש משהו במערכת הדם? -לא האם ייתכן והזריקה משפיעה גם אחרי 15 שבועות?- אולי. יתכן והערך היה אצלך מוגבר גם קודם. כשתפסיק טיפול בנבידו תעקוב אחרי ההמטוקריט, ואז תוכל להבין האם רמתו יורדת. מה ניתן לעשות/לבדוק?- מעקב המטולוגי והחלטה בהתאם לנתונים בברכה, דר ילנה סיגל

מנהל פורום בעיות הורמונליות ומחלות עצם מטבוליות - אוסטיאופורוזיס