סוכרת הריונית

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

16/11/2014 | 12:18 | מאת: איילה

שלום פרופ' ויינטרוב, בפעמיים שהייתי בהריון היתה לי סוכרת הריונית ומאז אני עושה בדיקות דם והכל תקין. האם אני נמצאת בסיכון לחלות בסוכרת בעתיד? ומה עם הילדים שלי? תודה איילה

16/11/2014 | 17:02 | מאת: פרופ' נעמי ויינטרוב

מי שיש לה סוכרת הריונית יש לה סיכון גבוה יותר לפתח סוכרת ולכן כדאי לבצע בדיקות המוגלובין מסוכרז כל כמה חודשים וסוכר בצום, פעילות גופנית שעה ביום ותפריט מתאים עם שמירה על משקל תקין עוזרים במניעת או דחית הסוכרת. אם במשפחה יש הסטוריה של סוכרת אז גם לילדיך יש יותר סיכון לפתח סוכרת ואם זה כך, הרבה פעילות גופנית ומשקל תקין עוזרים במניעה

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות