קשר בין בלוטת התריס וסכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

16/11/2014 | 12:17 | מאת: בתיה

אני סובלת מבעייה של בלוטת התריס שעובדת "בהיפר" (בדיקות דם ובדיקות במכון איזוטופים) . האם יש קשר לעובדה זו לבין תופעת הסוכרת ? רמת הסוכרת שלי בטווחים הממוצעים . לטיפול בבלוטה אני מקבלת כדור 1 ביום , 50 מ"ג של PTU . אשמח מאד לתשובתכם בתיה

16/11/2014 | 16:56 | מאת: פרופ' נעמי ויינטרוב

פעילות יתר של בלוטת המגן נובעת מתהליך הקרוי אוטואימוני, כלומר, מערכת החיסון רואה במרכיבי בלוטת המגןגוף זר לגוף ולכן מתקיפה את הבלוטה. סוכרת מסוג 1 (תלויה באינסולין) גם היא נובעת מתהליך אוטואימוני כנגד תאי הבטא מפרישי האינסולין בלבלב. כשיש מחלה אוטואימונית אחת יש יותר סיכוי למחלה אוטואימונית נוספת אך הסבירות עדיין נמוכה מאד.

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות