בני בן השנה ו- 10 חודשים רק אובחן עזרה

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

21/08/2014 | 21:04 | מאת: ל

שלום אשמח להיוועץ חדשה בפורום. ב16/08 בני בן השנה ו 10 חודשים חש לא טוב הגענו למיון ושם התברר לנו כי הסוכר שלו עמד על 917 והוא סובל מסוכרת נעורים. אושפזנו ושוחררנו רק היום לאחר הסברים על הזרקות של הומולין והומולוג כ- 5 פעמים ביום בהתאם לארוחות ניזון מבקבוק. אני עדיין קצת בהלם.לאורך האישפוז הייתי עם בני בבית החולים והיום חזרנו הביתה קצת מפחיד אולם איני יכולה לעזוב אותו עם איש כיוון שהוא זקוק להזרקות ובדיקות דקס תכופות איני יודעת מה זכויותיי ואני עובדת וכל יום שואלים אותי מתי אחזור לעבודה אולם כרגע עד כמה שידוע לי אין גנים לסוכרת נעורים . האם זה נחשב ימי מחלה??? מה עושים???

שלום. ההלם והחשש הראשוניים לאחר אבחנת סוכרת ברורים לגמרי. לוקח זמן לעכל את האבחנה וללמוד איך לטפל בה. אני בטוח שעברת הדרכה ראשונית אשר מקיפה את הנושאים האקוטיים הקשורים לטיפול בסוכרת. לגבי מידע סוציאלי אשר קשור לימי מחלה,סייעת לגן, ביטוח לאומי וכו' יש לפנות לצוות הסוציאלי במרפאת הסוכרת שבה מטופל בנך. אין גנים יעודיים לילדים עם סוכרת מתוך תפיסה שילד עם סוכרת אינו שונה משאר הילדים ועל יכול בהחלט ללכת לגן רגיל בליווי סייעת. ד"ר אסף אורן

29/08/2014 | 16:50 | מאת: ארז

שלום גם בתי בת השמונה עם סוכרת טייפ 1 שהתגלתה לפני 3 שנים סוכרת טייפ 1 עלולה להיות מחלה קשה מאוד או גורם משני עם מגבלה מינורית אבל עם השפעה חיובית על החיים- אצל ילד, בן שנתיים בוודאי, הדבר תלוי בעיקר בהורים. כשהסוכרת מלווה בהיסטריה וחרדה הורית זו מחלה מאוד מסוכנת אבל הורה שמשדר רוגע ומבהיר לילד שהוא ככל הילדים יקבל ילד בריא בנפשו ובגופו. מבחינה רפואית אנחנו עדיין מנטרים רמות סוכר 8 פעמים ביממה ומזריקים אינסולין אבל הילדים המתוקים גדלים מהר מאוד להיות ילדים אחראיים יותר ומודעים לגופם. קיימות משאבות אינסולין משוכללות סנסורים והידים המתוקים יודעים לתפעל בעצמם ולבצע בדיקות בזמן. בבית משתנה תחולת המזווה והמטבח... פשוט אוכלים אוכל בריא ומבוקר יותר. האגודה לסוכרת היא ברכה גדולה ומסייעת באופן מאוד אינטנסיבי בהדרכה במפגשים הורים לילדים מתוקים שומרים בינהם על קשר רציף ומוכנים לסייע תמיד. ילד מתוק מגיל 3 ועד גיל 9 זכאי לסייעת שיכולה להוות חלק מהצוות החינוכי ואז היא מפקחת עליו אבל מרחוק כך שלא יורגש שוני. אתם זכאים לקצבה מהביטוח הלאומי במשך הזמן תדעו מהן ההשפעות של מאכלים שונים או סוגי פעילות שונים (אינדיווידואלי לכל ילד) והכי חשוב אתם ההורים הרופאים הטובים ביותר ויודעים טוב מכולם מהו הטיפול הנכון. והכי חשוב תהיו רגועים אם תרצו לדבר או להתיעץ למנהל הפורום מס' הטלפון שלי ותוכלו לקבלו ולדבר איתנו בהצלחה בחיים ארז

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות