שאלה לגבי סכרת בבדיקת דם

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

29/02/2020 | 17:06 | מאת: אמא

שלום, הבן שלי בן כמעט 7 שנים, עשה בדיקות דם במיון עקב מחלת חום והקאות שנמשכים מזה שבוע, שמתי לב בתוצאות שרמת הגלוקוז בדם היא 98 והטווח הנורמלי בן 70-100 , האם זה מעיד על בעיה מסוימת כמו סכרת ילדים או משהו, האם יש המלצות לפנות לגורם מקצועי לבירור נוסף? אמא מודאגת תודה

שלום רמת סוכר תקינה בצום היא מתחת ל-100. לכן, רמה של 98 היא תקינה מה גם שלא נלקחה בצום ובזמן סטרס (מחלה+מיון). סוכרת משמעותה רמת סוכר בצום מעל 126 או רמה אקראית (לא בצום) מעל 200. יש לפנות לרופא ילדים להמשך הערה לפי הצורך.

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות