אבא לילד סוכרתי

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

26/01/2016 | 18:25 | מאת: אלי

שלום לבני בן ה5 גילו לפני כשבועיים סוכרת נעורים התחלתי לקרוא ולחקור המון בנושא אין לנו סוכרת במשפחה ושאלתי היא האם יש קשר תורשתי כי טוענים שלא אבל מנגד אני רואה שישי יותר סיכוי לקרובים גם לקבל סוכרת 1 בנוסף ממה יכולים לבוא נזקים בהמשך החיים לכליות כבד ראייה וכדומה? האם המחוסר איזון האם מההזרקות ותופעות לוואי של אינסולין? תודה

שלום. קרובי משפחה מדרגה ראשונה מעלים סיכון לפתח סוכר מסוג 1 אך עדיין הסיכוי לך הוא קטן ובכ- 95% לא תתפתח סוכרת גם אם יש אב/אם/אח או אחות עם סוכרת. סיבוכי סוכרת מתפתחים מחוסר איזון של הסוכרת ולא מתופעות לוואי של האינסולין. ד"ר אסף אורן

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות