סוכרת סוג 1 במבוגרים - תופעה של היפו ברמה של סכנת חיים!

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

04/10/2018 | 14:09 | מאת: אביטל

אני סובלת למעלה מ-40 שנים מסוכרת נעורים. בשנה האחרונה יש לי לא מעט אירועי היפו מסוכנים שמגיעים לכדי חוסר הכרה, ולאחרונה זה קרה באופן פתאומי עם חברים , כאשר לא היו סימנים מוקדמים או מזהים למה שעומד לקרות, והוזמן אמבולנס שסייע לי לאזן את רמת הסוכר הירודה שהגיעה לכדי 20. למרות שאני משתמשת באינסולין (הומולוג וטריגלודק) באופן מבוקר. הבנתי שיש משהו שיכול לגרום לשיפור ברמות סוכר בלי לגרום לנפילת סוכר. שזה יכול בהחלט לעזור. אפשר להשתמש בכדורים או במתן זריקה של אחת או שתיים ליום. השם הגנרי הוא גליפטין. קראתי ש: סיטא-ליפטין (ג'נוביה) מתאים לסכרת סוג 2 ולא לסכרת סוג 1. יש עוד גליפטינים: וילדא-גליפטין (גאלבוס), סאקס-גליפטין(אונגלזייה), לינגליפטין (טרג'נטה). רציתי לדעת אם אחד מאלה מתאים לטיפול בסכרת סוג 1, כי אני כבר מיואשת וממש חרדה אפילו כשאני הולכת לישון, כי זה קרה לי גם תוך כדי שינה , וממש סיכן את חיי. ת ו ד ה !!

שלום. הפורום מיועד לילדים ובני נוער עם סוכרת. אני מציע לפנות למומחה סוכרת המטפל במבוגרים. בברכה, ד״ר אסף אורן

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות