אינסולין ארוך טווח

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

06/10/2015 | 19:20 | מאת: אילת

שלום רב, האם אתה מכיר ויודע משהו על אינסולין ארוך טווח ששמו tregludec? הוא לא בסל אבל האם הוא נחשב יעיל יותר? אשמח לשמוע פרטים. תודה האם יש הבדל ידוע בין לנטוס ללבמיר?

שלום. אינסולין מסוג טרגלודק הינו אינסולין ארוך טווח אשר היתרון שלו הוא בכך שהוא מצטבר ברמה קבועה לאחר מספר ימי טיפול ואין ירידה ברמה כמו שיש באינסולינים ארוכי טווח אחרים כמו לנטוס ולוומיר. הוא ניתן פעם ביום ומאחר ואין תנודתיות ברמות שלו ניתן לתת אותו בזמנים משתנים מיום ליום (למשל, במידה וקמים מעט מאוחר יותר בסופ"ש או חופשים) מבלי שפעילותו תפגע. הוא תחליף טוב לאינסולים ארוכי הטווח האחרים במקרים של תנודתיות ברמות הסוכר (למשל היפו בשעות הלילה). ד"ר אסף אורן

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות