משאבות מאושרות

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

17/08/2015 | 23:12 | מאת: אמא לסוכרתית בת 10

שלום, בתי בת ה-10 אובחנה עם סוכרת סוג 1 לפני שלושה חודשים. אנחנו מעוניינים להתחיל להשתמש במשאבה והבנו שצריך לקחת לתקופות ניסיון ישירות מהחברות לפני פניה לקופ"ח לאישור. טרם לקחנו לניסיון, אך העניין הוא שמבחינה טכנית אנחנו מעוניינים באומניפוד משום שהוא ללא צינורית ויתאים לילדה השובבה שלנו. אנחנו בקופ"ח מכבי, והבנתי שלא כל קופות החולים מאשרות אותו אך איני מוצאת בשום מקום באתר של מכבי פירוט של המוצרים המאושרים. היכן ניתן למצוא זאת? במידה וחששותי צודקות ויש לבקש אישור מיוחד למשאבה זו, אז אנחנו נמצאים במצב שייתכן ולא יאשרו ואם זה המצב אני לא רוצה לתת לילדה להתנסות בו, לראות כמה זה טוב, ובסוף להסתפק בפחות טוב. מאידך גיסא, ייתכן שכן יאשרו ובסוף לא נהיה מרוצים ממנו. לכן, שאלתי היא, האם ניתן לבקש אישור, לקבלו, רק אז לקחת לתקופת ניסיון ואם לא נהיה מרוצים לבקש מחדש אישור למשאבה אחרת? או שהאישור הוא סופי? סליחה על האריכות ותודהת אמא לסוכרתית בת 10

שלום אמא לסוכרתית. חלק מהחברות נונתנות משאבה לתקופת נסיון וחלק לא. זה תלוי בחברה ולא בקופ"ח. למיטב ידיעתי אומניפוד מאאשר גם במכבי אך תצטרכי לברר זאת עם הסניף של הקופה. באופן כללי, לגבי שאלות טכנית שקשורות למדיניות הקופה יש לפנות למשרד הסניף של הקופה. בברכה. ד"ר אסף אורן.

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות