אינסולין ארוך טווח

דיון מתוך פורום  סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות

25/06/2015 | 10:46 | מאת: נועם

האם אפשר לקבל הסבר על חשיבותו של האינסולין ארוך הטווח? בני מזריק במשך היום אינסולין קצר טווח לפי הצורך וקם בבוקר על ממוצע של 130 הוא טוען שהלנטוס לא משפיע ולא משנה את הערכים שלו. מה האמת?

שלום. האינסולין ארוך הטווח אמור לחקות את הפרשת האינסולין הבסיסית (הבזאלית) של הלבלב, ועל כן אמור לשמור על רמות סוכר בטווח המטרה גם לאחר שהאינסולין קצר הטווח, שניתן עם האוכל, סיים את פעולתו. האיניולין הארוך טווח שומר על רמות הסוכר גם בין הארוחות ובשעות הלילה ולכן לא רק רמות הסוכר בבוקר משקפות את חשיבותו, אלא רמות הסוכר לפני הארוחות ובשעות הלילה (לא נמדד בד"כ ביום יום). ד"ר אסף אורן

מנהל פורום סוכרת נעורים (סוג 1) טיפול והתמודדות