התכווציות שרירים בלילה

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

25/01/2015 | 23:42 | מאת: מירי

סובלת מסוכרת סוג 2 במשך 15 שנה . סהכ מאוזנת יחסית . מטופלת במטפורמין פעמיים ביום. הומגלובין מסוכרר 6 , צום בבוקר סביבות 100-110. סובלת מהתכווציות שרירים בלילה. סובלת גם מפריצות דיסק בגב. האם ההתכווצויות נובעות מהסוכרת או מהגב?ומה ניתן לעשות נגד ההתכוצויות יש לציין שמגנזיום ויטמין אי לא עוזר. בת 69.

27/01/2015 | 15:56 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום מירי, האם את לוקחת טיפול להורדת כולסטרול, לדוגמא ליפיטור ? טיפול זה יכול לגרום להתכווצויות שרירים. במקרה כזה יש להתייעץ עם הרופא המטפל להחלפת סוג התרופה. התכווצויות כאלו יכולות לנבוע גם מפריצת דיסק, וגם מסיבות אחרות שאינן ברורות. אני מייעץ לברר את מצב עמוד השדרה התחתון. בברכה

27/01/2015 | 22:40 | מאת: מירי

לפני שנתיים לקחתי סטטינים שגרמו גם להתכווצויות אבל כבר לא לוקחת... וההתכווצויות לא עברו. אז אין קשר לסוכרת ?ולהתכווצויות?

מנהל פורום טיפול בסוכרת