טרום סכרתיות - שאלה חוזרת כי לצערי לא קיבלתי תשובה

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

17/11/2013 | 23:46 | מאת: ירון

בן 58 כבר כ-11 שנה עומד על A1C 6.0-6.1 סוכר בצום בסביבות 115-120 אוכל נכון, רזה ועושה המון ספורט (אירובי+אנאירובי) סכרת ב-2 צידי המשפחה (אבא+אמא...) לא מטופל תרופתית אך לוקח סטטינים. שאלות: 1. האם אני חי על זמן שאול ובסוף אהפוך סכרתי? 2. מדוע ערכי הצום הינם מחוץ לנורמה כאשר A1C בתוך הנורמה? 3. מה קורה בלילה כך שהסוכר בבוקר יותר גבוה ?

19/11/2013 | 11:29 | מאת: פרופ' משה קרפ

שלום ירון סוכר מעל 100 נחשב כטרום סוכרת גם כאשר הHBA תגין הסיבה יש עליות אחרי האוכל וגם בלילה שזה מצטבר כדי לברר הלאה צריך לבצע העמסת סוכר של 75 גר ואם כעבור 2 שעות הסוכר מעל 140 זה הוכחה למצב טרום סוכרי לחליפין אפשר לבצע הולטר סוכר ל5 ימים ולבדוק את תנודות הסוכרתוכל לפנות אלינו להסבר נוסף בברכה

14/12/2013 | 18:32 | מאת: בן 57 טרום סוכרתי 6 שנים

גם אני רזה מאוד, רץ 5 פעמים בשבוע, והורדתי את שומני הדם ע"י דיאטה טבעונית, דלת שומן ודלת קלוריות. גם אצלי סוכר הבוקר 100 - 115 ולעיתים יותר מזה, למרות שה- A1C פחות מ- 6.0. האם ה- LDL שלך כה גבוה שאין מנוס מסטטינים ? לשאלותיך: 1. אולי כן ואולי לא. אותי השאלה הזאת פחות מעניינת. גם לדחיית הקץ למשך שנים ואף עשרות שנים יש ערך רב, ויש מצב שהפתרונות התרופתיים ישתפרו מאוד בינתיים. לי חשוב לעשות את המיטב שבשליטתי. 2. ה- A1C נותן ממוצע רבעוני. יתכן שדווקא סוכר הבוקר הוא הערך הגבוה ביותר ביממה, והסוכר אחרי הארוחות יורד לרמה נמוכה ויפה. זה המצב אצלי. בתחילת השנה הפנימאי שלי הדביק לי תוית של "סוכרתי" מן המניין, וקניתי גלוקומטר. עשיתי מאות מדידות ולמדתי לא מעט על רמות הסוכר המשתנות במהלך היממה. 3. קרא ברשת על "אפקט השחר" ועל "אפקט סומוגי". תהיה בריא ותתעקש על דיאטה וספורט "מהודקים". אנחנו ננצח את המחלה הזאת.

מנהל פורום טיפול בסוכרת