איזה סוג סוכרת יש לי ואיזה טיפול מומלץ

דיון מתוך פורום  טיפול בסוכרת

02/05/2013 | 10:32 | מאת: דני

מידי שנה ערכתי בדיקות דם, רמת הסוכר בדם בצום נעה בדרך כלל בין 65 ל-95. לפני שלושה חודשים התקבלה תוצאה חריגה : 117 (בדיקה נוספת לאחר יומיים היתה :125) בעקבות התוצאה החריגה נערכו לי בדיקות נוספות, הנה חלק מהתוצאות : HEMOGLOBIN A1C % : 6.6 % CREATININE- U SAMPLE : 47.70 mg/dL MICROALBUMIN-U SAMP : מתחת לסף הרגישות C-PEPTIDE : 0.28 nmol/L GAD-II : <1 (קטן מ-1) העמסת סוכר (75 גרם) בצום : 125 לאחר שעתיים : 279 בדיקות שנעשו השבוע (אחרי שלושה חודשים) סוכר בצום : 119 HEMOGLOBIN A1C % : 5.9 % אני בן 55, גובהי : 171 ס"מ, משקלי : 64 ק"ג (משקל יציב וללא שינוי מזה שנים רבות). אין רקע סוכרתי במשפחה שלי. לפני 13 שנה עברתי התקף לב, עברתי פתיחת עורקים (ללא סטן), מאז המצב תקין. רמת השומנים בדם טובה. אוכל תזונה בריאה : הרבה ירקות, קטניות, דגנים, אגוזים, לא אוכל דברי מתיקה. התחלתי טיפול בגלוקופז' 850 מ"ג (כדור בצהרים וחצי כדור בערב). וכמו כן התחלתי בפעילות גופנית לפני 3 חודשים (מה שלא עשיתי לפני כן...) שאלותי : איזה סוג סוכרת יש לי ? האם הגלוקופז' היא התרופה המתאימה ? האם מוומלץ לערוך בדיקות נוספות ?

שלום, לפי התוצאות יש לך התחלת סוכרת מסוג 2 במיוחד עקב תוצאות העמסת סוכר. גלוקופאג היא בחירה טובה בתור טיפול התחלתי אבל יש סיכוי לא נמוך שטיפול זה לא יהיה אפקטיבי, כי נראה לי שיש לך בעיה של חוסר אינסולין ולא התנגדות לאינסולין. בשלב זה לא הייתי עושה בדיקות נוספות, הייתי ממליצה לעשות שינויים באורח חיים ולעקוב. בהצלחה

מנהל פורום טיפול בסוכרת