פענוח בדיקת pcr

דיון מתוך פורום  הפטיטיס C

30/11/2015 | 04:01 | מאת: מ

שלום. לפני מספר שנים אימי קיבלה טיפול מהפטטיס סי. בביצוע בדיקת hepatitis c rna quan התוצאה הייתה negative. לאחרונה היא ביצעה בדיקה שוב והתוצאה יצא not detected . האם מדובר על תוצאה שלילית או זה אומר משהו נוסף? האם אימא שלי נשאית ויכולה להדביק אדם בריא אם היא נחתכה בטעות ומישהו נגע בדם? שאלה נוספת- ראיתי בפורום שלמישהו היתה תוצאה not detected עם ערך 30< . האם זו גם תוצאה שלילית? כלומר יכולים עדיין למצוא כמות מסוימת של וירוס ולכתוב שאינו קיים? מה זה אומר? בתודה מראש

חד משמעי שלילי אמך הבריאה הערך אומר שאולי יש 0 כמות נגיף אך המיכשור אינו מספיק רגיש להבדיל בין 0 ל 30

מנהל פורום הפטיטיס C