חשש להדבקה ואפשריות בדיקה

דיון מתוך פורום  הפטיטיס C

09/04/2017 | 01:36 | מאת: אריאל

שלום רב, ביקרתי במכון ליווי וחשפתי פצעון על גבי שנפתח לאחר מקלחת והתנגבות למגבות במקום, ויתכן שגם למשטח של מיטת העיסוי ולשמן(אם כי העובדת נמנעה מלגעת במקום, ואני השתדלתי להימנע מלסטות מהמגבות שעל המיטה). לא היתה חדירה בכלל, אך היה חיכוך של איבר המין של האשה על עורי לא באיזור הפצעון. כ"כ, זזתי ויתכן שהפצעון בא במגע עם חלקים במגבת שספגו את נוזל הגוף, וכמובן שהרבה שמן היה מעורב. זה אירע לפני קצת פחות משבועיים, והחל מהיום שלמחרת התחלתי לסבול מתסמינים שונים באופן הדרגתי - קודם גירוד כללי בגוף, כאבי ראש והלמות עמומות באוזניים; אח"כ, בערך לאחר 10 ימים, חום ושלשול(ויתכן שגם פריחה, אם כי איני בטוח) - שכעת נראה כי הם דועכים. (1)האם קיימת סבירות גבוהה להידבקות? כ"כ, סיפרתי לרופא המשפחה שלי על מגע מיני מדאיג שהיה לי מבלי לפרט, והוא הפנה אותי לבדיקת דם כללית שלדבריו בודקת גם נוכחות hiv וצהבת, אותה אוכל לממש עד חודש ממועד ההפניה. (2)האם בדיקה מסוג זה תהיה אמינה לאחר כ-40 יום ממועד החשש להדבקה? (3)האם יש באפשרותי לבצע בדיקת HCV RNA באופן פרטי(אני מודע למחיר)? אודה למענה.

היות וסכויי ההדבקה נמוכים ומקובל לבדוק נוגדנים מקץ 40 יום אז לא הייתי משנה דבר מהמלצות הרופא

מנהל פורום הפטיטיס C