שאלה לגבי בדיקת אולטראסאונד בטן עליונה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

21/07/2016 | 17:46 | מאת: יעלה

שלום, בת 62 עם שחמת על רקע של כבד שומני. בבדיקה שעשיתי לפני שבוע נמצא: צמוד לכיס המרה הודגם אזור איפואקואי בגודל 3.3 * 1.9 ס"מ עם גבןל לא חד - ייתכן ומדובר על אזור כבד שמור על רקע הסננה שומנית - FSL. לסיכום הבדיקה - הממצא שהוגדם בבדיקה הנוכחית לא הודגם בבדיקה קודמת מחודש מרץ 2016 - ממליץ מעקב סונוגרפי. שאלותיי: 1. מה זה הממצא הזה? מה המשמעות שלו? 2. כתוב שהממצא הזה חדש ולא הופיע בחודש מרץ 2016 (כלומר לא הופיע בבדיקת אולטראסאונד מלפני 3 חודשים). מה המשמעות שממצא זה חדש ולא הופיע לפני כן? 3. אילו בדיקות נוספות ניתן לעשות כדי לבדוק מה זה הממצא הזה? 4. האם מדובר בגידול? כיצד בודקים זאת? אודה לתשובה, בברכה, יעלה

בדרך כלל לא מדובר בגידול ממאיר אלא באזור שומני הנראה שונה מאזורים חסרי שומן ניתן לחזור על הבדיקה יעוד 3 חודשים או לחלופין לבצע CT 3 פאזות לכבד היכול לאבחן ביתר דיוק את הממצא

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני