חיידק הליקובקטר בקייבה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

03/03/2016 | 21:03 | מאת: שי

אני בן 50 ולפני מס' שנים עברתי גסטרוסקופיה עכב צרבות חזקות ונמצע שאני סובל מריפלוקס אולם לא נמצא חיידק ההליקובקטר זה כבר כמה חודשים שאני סובל מכלל התסמינים של החיידק כגון גזים מרובים ,ריח רע מהפה ,נפיחות בבטן וכאבים חזקים בוושת כל פעם שאני אוכל ואין משנה מהו סוג המזון ,ידוע שבחיידק נדבקים בילדות ולא בגיל מבוגר אולם האם ייתכן מצב בו אני כן נושא את החיידק עכב התסמינים ויש טעם לבצע בדיקת נשיפה לגילוי החיידק ?

מעל גיל 40 התלונות מחייבות פגישה במרפאה ותכנון בירור מעמיק וטיפול כשנושא החיידק הינו מרכיב זניח בדיון

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני