ממצא בבדיקת קולונוסקופיה

דיון מתוך פורום  גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני

15/05/2018 | 23:41 | מאת: סימונה

שלום .בבדיקת קולונוסקופיה היה ממצא של דיברטיקולוזיס קשה במעי השמאלי. שאלתי מה התזונה המומלצת וממה להזהר כדי למנוע התפתחות דלקת במעי? האם ממצא הזה מסוכן? בתודה מראש להתייחסות סימונה

יש להוועץ בדיאטנית קלינית בעקרון להרבות סיבים בין ההתקפים ולהימנע מסיבים בעת התקף התקף כאב בטן תחתונה לרוב משמאל ו/או חום מחייב מיון לאמר שיש דיברטיקולוזיס ואנטיביוטיקה לא חייב להיות התקף עד 120

21/05/2018 | 12:04 | מאת: סימונה

שלום תודה על התייחסותך. אודה להתייחסות לשאלות נוספות: א. מה הסיבות להיווצרות דלקת כאשר יש דיברטיקולוזיס? ב. האם תוצרי המזון שנכנסים לסעיפים גם יוצאים מהם וממשיכים את דרכם במעי הגס? ג. באיזו אנטיביוטיקה כדאי להצטייד לטיול בחו"ל למקרה למצב דלקתי (כאבי בטן וחום) ללא אפשרות עזרה רפואית מידית. בברכה ותודה מראש סימונה

הסיבה העיקרית לדלקת זיהומית היא צואה הנתקעת בסעיף ולא יוצאת ואז כמו בשלולית עם מים עומדים החיידקים חוגגים התוצרים אמורים לעבור מבלי להיכנס לסעיפים אך משנכנסים לא תמיד הם יוצאים מציע לקחת לחול ציפרוקסין 500 מג פעמיים ביום ל 10 ימים ומטרוגיל 500 מג שלוש פעמים ביום ל10 ימים תמיד עם האוכל בהתקף קשה יש לפנות למיון קרוב בהצלחה

מנהל פורום גסטרואנטרולוגיה - כבד שומני