עין עצלה ועוד במיון לקורס טייס

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

20/07/2013 | 19:13 | מאת: לי

שלום, לפני כחודש הייתי בירפא - יחידת הרפואה של חיל האוויר בבדיקות עיניים לפני הגיבוש לקורס טיס. בבדיקות נפסלתי בגלל בעיה/חוסר בראיית עומק. יש לי ליקויים בעיניים והייתי רוצה לדעת קצת יותר מה יש לי, והאם אפשר לטפל בזה. בגיל 4 בערך נמצא שיש לי עין עצלה ואף פזילה. שמתי פלסטר על העין למשך בערך חצי שנה והעניין השתפר כמעט לגמרי. מאז אני לובש משקפיים בגלל מספר 3.5 + שהיה לי, בזמן גיל ההתבגרות המספר ירד, ובבדיקה האחרונה בחיל האוויר המספר עמד על 0.75+ בעין שמאל ו1.25+ בעין ימין. בנוסף גם בלי משקפיים אני רואה ברור, והסבירו לי שזה בגלל מנגנון אקומודציה שיש לבעלי מספר + (אשמח להסבר, כי אם אני רואה ברור - למה אני צריך משקפיים?) * למרות שלל הליקויים האלו, בבדיקה בחיל האוויר הם נראו אך לא היוו גורם לפסילה מהמיונים, רק הראיית עומק. ועכשיו לבעיה עצמה.. בבדיקות התקשיתי מאוד לראות תלת מימד/ ראיית עומק. וראיתי 2/9 עיגולים, כאשר כל החברים סביבי ראו 9/9. עשו לי מבחן נוסף שהייתי אומר לראות פקמנים ב-4 ריבועים, אבל אני ראיתי רק ריבועים, אף פקמן.. אני מרגיש כאילו אני מפספס משהו, אולי אני לא מבין מה אני צריך לראות. האם אני אמור לראות את זה בבירור מוחלט שזה תלת מימדי ביחס לשאר ? (בעיגול הראשון- ראו בחד משמעית את האחד שתלת מימדי) הרופאה אמרה לי שבגלל עין עצלה בילדות, ישנם עדיין שרידים של זה, ובנוסף ראיית עומק שנבנית בילדות נפגעה בגלל עין עצלה בילדות. האם ניתן לטפל בראיית עומק ? האם אני לא רואה ראיית עומק בגלל קשר כלשהו למשקפיים ? * ראוי לציין שבשנה וחצי האחרונות לא השתמשתי במשקפיים כלל !, האם זה השפיע על ראיית העומק או בכלל גרם למשהו ? והכי חשוב, האם אני יכול לתקן את זה ? כולם אמרו לי שלא. אבל האם שיפור עין עצלה ושמירה על מספר שווה בשתי העיניים (קראתי שלראיית עומק, המוח זקוק לתמונות שוות מהעיניים) תגרום לי כן לראות תלת מימד ? אשמח מאוד לעזרה, אני עומד קרוב מאוד לפני גיבוש לקורס טייס וזה מאוד חשוב לי. תודה רבה, לי.

לי שלום, כשיש עין עצלה,ראיית העומק נפגעת "כי המוח בילדות ראה שתי תמונות שונות" לגבי הרכבת משקפים-באם אתה רואה טוב ואין כאבי ראש. אתה יכול ללכת גם בלעדיהם. יש היום טיפולים לעין עצלה והם משפרים את ראיית העומק-בשיטת הנוירוויז',ואנו עושים טיפולים אילו שהראיה בעין העצלה ירודה.באם אתה מעוניין להגיע לבדיקת ייעוץ תוכל לעשות זאת בטלפון *3122 בברכה, ד"ר הניה ליכטר

25/07/2013 | 23:10 | מאת: לי

תודה לתשובה. אך האם שיפור ראיית העומק בעזרת הנוירוויז' יכולה להחזיר את ראיית העומק לגמרי (כך שאוכל לקרוא 9/9 צורות בלוח התלת מימד עם המשקפיים ?) בנוסף, בהתייעצות עם רופא עיניים הוא סיפר שזו שיטה לא אמינה ושהיא יקרה מאוד. האם זו אמת ? מה דעתך ?

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה