שיפור הראיה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

03/07/2013 | 00:45 | מאת: דפנה

שלום רב, איך מבחינה פיזיולוגית יש אנשים שמשתפרת להם הראייה? מה קורה בעין כשמשתפרת הראייה (לדוגמא, מישהו שהוא קצר רואי ויורד לו המספר- איך המצב השתנה ועתה העדשה מסוגלת לרכז את האור המתקבל על הרשתית ולא לפני הרשתית?) תודה, דפנה

לדפנה שלום! לבירת קרני האור בעין יש שני מרכיבים -העדשה והקרנית. במצב של שינוי כוח השבירה של העדשה (יכול לקרות עם הגיל) יכול להיות שיפור בקוצר הראיה. בילדים קטנים עם גדילת העין יכולה להיות השטחה יחסית של הקרנית ובכך הקטנת קוצר ראיה. שני המנגנונים אינם שכיחים. בברכה, ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה