טיפול בפריזמה

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

27/06/2013 | 22:09 | מאת: איטו

שלום דוקטור אני איטו בן 17 ושלושה חודשים לאחרונה אובחנה אצלי פזילה בעין אחת המלווה בכפל ראיה אני מרכיב משקפיים כבר ארבע שנים. האופטומטריסטית שלי שמה לי מין מדבקת פלסטיק שקופה כזו על אחת העדשות(עדשה שמאל) וזה סידר לי את הפזילה וכבר לא היה לי כפל ראיה כאשר אני מרכיב את המשקפיים. כאשר אני מוריד את המשקפיים כפל הראיה נשאר והפזילה נשארת. בזמן האחרון שמתי לב שהפריזמה שהיא שמה לי קצת נחלשת, בנקודות רחוקות אני עדיין רואה כפול, רחוקות מאוד. וכשאני מוריד את המשקפיים, העצמים שאני מסתכל עליהם דווקא מתקרבים אחד לשני וכפל הראייה מצטמצם לפי דעתי. מה זה אומר ?? שהטיפול טוב ?? אני מאוד לחוץ שהפזילה לא תרד

לאיטו שלום! אתה מציין שלאחרונה הופיעה אצלך פזילה הגורמת לכפל ראיה. לעיתים פזילה כזו נגרמת בשל שיתוק או חולשה של עצב מסיבות שונות ואז ניתן לשים פריזמות ע"ג המשקפיים אשר גורמים להסטת התמונה לכוון של העין הסוטה ובכך למנוע את כפל הראיה. באם כפילות הראיה שלך לקרוב קטנה יתכן כי הפזילה קטנה. המלצתי לך להבדק ע"י רופא עיניים מומחה לרפואת עיניים בילדים ופזילה כי יתכן שהפזילה השתפרה ושניתן להקטין או להוריד את הפריזמות. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה