בעיית תשבורת

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

18/06/2013 | 14:56 | מאת: דפנה

שלום רב, האם במצב של בעיית תשבורת משמעותית אצל ילד בן שנתיים (עין אחת רואה תקין ואילו עין שניה עם קוצר ראייה - מינוס חמש וחצי וצלינדר מינוס 2 ציר 70) טיפול ברטייה בלבד (ארבע שעות ביום ) ללא שימוש במשקפיים עשוי לעזור? אשמח לתשובה מפורטת תודה דפנה

לדפנה שלום! מכיון שהמספר בעין העצלה הוא די גבוה, וכולל צילינדר חשוב לתת לו את המשקפיים ולא להסתפק בטיפולי סגירה. שכן, כאשר סוגרים את העין הטובה העין העצלה לא יכולה לראות טוב בשל העדר התיקון האופטי הנדרש ועל כן הטיפול לא יכול להיות מספק ללא משקפיים. לציין, כי להרכבת המשקפיים ישנה השפעה בטיפול בעין העצלה גם בזמן שלא מבוצעות סגירות. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה