קושי בעבודה מול מחשב

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

07/06/2013 | 19:43 | מאת: נמרוד

שלום שמי נמרוד ואני סטודנט לרפואה בן 30. מזה מספר שנים מאז התחלתי את לימודי באוניברסיטה יש לי קושי בעבודה מול מחשב וכן גם בקריאה מדף. כילד היו לי מספר + 4.5 בשתי העיניים והיום המספר שלי הוא 2.25 עין ימין ו 0.25 עין שמאל (ע"י הרחבת אישונים). עברתי מספר רופאי עיניים ואופטומטריסטים - בין היתר תרגולי עיניים שלא הועילו והתאמת משקפי מולטיפוקל עם תוספת לקרוב +2 שנותנים מענה חלקי בלבד לבעיה. בנוסף בבדיקה אופטומטריסטית יש convergence excess עם ac/a ratio 6/1. אציין כי לאחר עבודה קצרה מול המחשב אני סובל מעייפות בעיניים, צריבה בעיניים וכאבי ראש פרונטליים. השאלה שלי היא האם פתרון ניתוחי לבעיית ההתכנסות שלי עומד בכלל על הפרק?? כל סוגי הטיפולים השמרניים לא הועילו. תודה רבה

לנמרוד שלום! המלצתי לך היא להבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה. בדיקת המשקפיים צריכה להעשות ע" טיפות ציקלופלגיה ולא רק הרחבה.ובאם מופיעה פזילה תחת תוספת התיקון לקרוב (משקפי המולטיפוקל) יתכן ויש מקום להתערבות ניתוחית שיכולה להקל את תלונותיך. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה