תיקון פזילה לאחר ניתוחים חוזרים ונשנים

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

06/10/2016 | 16:14 | מאת: Zach

שלום אני בן 28, עברתי בילדותי מספר ניתוחי פזילה מוצלחים, אך אלה חזרו במשך השנים. בגיל 24 עברתי ניתוח נוסף אשר הניב תוצאות סבירות. כיום, לאחר כ-4 שנים, אני מרגיש שינויים לפיהם הפזילה ככל הנראה חוזרת/מחמירה שוב. מעוניין לדעת, מהן הסיבות לכך שפזילה חוזרת גם לאחר תיקון מוצלח? האם יש מספר פעמים מוגבל של ניתוחים? בהנחה שבניתוח האחרון "השתמשו/מתחו" ככל שניתן במתיחת השרירים, האם יכול להיות מצב שלא ניתן עוד לנתח? גם לאחר שעברו מספר שנים... (כרגע או בעתיד). לציין שמדובר בהפרעה קוסמטית ותו לא. הראיה שלי היא 6/6 ו-6/7+. תודה רבה ושנה טובה

שלום צח! בעיקרון, ניתן לנתח מספר פעמים את אותם השרירים, אך בניתוחים חוזרים יש הידוקים. יש הרבה סיבת לחזרת פזילה, או להופעת פזילה לכוון מנוגד לכוון הפזילה המקורי. הרבה פעמים ילד שעבר ניתוח בשל פזילה פנימה מפתח כשהוא בוגר פזילה החוצה. לעיתים, אי מתן התיקון במשקפיים, אף הוא תורם להופעת פזילה חוזרת. המלצתי לך, להיבדק ע"י רופא עיניים מומחה לילדים ופזילה ע"מ לקבל את ההמלצות המתאימות עבורך. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה