פזילה בעין-ניתוח או טיפול

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

07/05/2016 | 20:09 | מאת: מיכל

שלום רב, אני בת 37 ויש לי פזילה בעין שמאל וצניחה קלה של העפעף כתוצאה מפגיעה בעין בגיל 8 נשרטה לי הקרנית ורק לאחר 9 שנים עשו לי ניתוח להשתלת קרנית . אני לא רואה בעין זו ואין עדשת ראייה שמשפרת לי את הראייה . הפזילה מחמירה עם השנים. האם אוכל לתקן את הפזילה והעפעף? אלו עוד אפשרויות יש לי? ולאיזה מרפאה עליי לפנות ? תודה .

שלום מיכל! ראשית, כדאי לבדוק האם ניתן לשפר את הראייה בעין זו. וזאת הן ע"י השתלת עדשה לעין והן ע"י בדיקת שתל הקרנית. רק בשלב הבא לבדוק את האפשרות לניתוח לתיקון הפזילה וצניחת העפעף. שכן, יתכן שרק שיפור הראייה בעין יקטין את הנטייה לפזילה. המלצתי לך, לפנות לרופא עיניים מומחה במקום מגורייך, והוא ידע לאן להפנותך. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה