עין עצלה ואטרופין

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

23/05/2013 | 16:34 | מאת: לי

שלום, מזה כחצי שנה הבחנו שבננו, כיום בן 4 וחצי פוזל. רופא העיניים מדד 1.25 בעין ימין ואמר לנו לחזור למעקב בעוד כחצי שנה. אתמול חזרנו, המספר בעין ימין עלה ל 1.75 ועין שמאל ללא שינוי (0). הוא המליץ על טיפת אטרופין בכל יום לעין שמאל ומשקפיים+חזרה למעקב בעוד חודש. לאחר שקראתי קצת על הטיפול בעין עצלה-טיפת אטרופין (1%) מדי יום ניראת לי כטיפול מאוד דרסטי. האם רטייה למשך שעתיים ביום או לחילופין אטרופין כ 3 פעמים בשבוע יכולים להשיג תוצאות זהות? בנוסף, אשמח לשמוע מה דעתך על משקפיי אמבליז. תודה רבה!

לי שלום, בגיל בנך, ניתן לרדת למינון נמוך יותר של אטרופין של חצי אחוז. מקובל לתת את טיפות האטרופין כל יום או אחת ליומיים. לגבי שעות סגירת העין כדאי להתייעץ עם הרופא המטפל ובנוגע למשקפי אמבלייז שווה לנסות. בברכה, ד"ר הניה ליכטר

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה