ניתוח לתסמונת דואן

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

19/10/2014 | 17:56 | מאת: help

שלום, יש לי תסמונת דואן מס' 1 - שעין שמאל אינה זזה שמאלה. לאחר ניתוח לייזר נוצרה פזילה גם במבט ישר (כלפי פנים האף 2 העיניים). הרופאים אומרים שזו פזילה קלה בלבד ואין טעם בניתוח מאחר והוא יכול יותר לקלקל מאשר לתקן. בכל זאת, יש אצלי בעיות מיקוד חמורות, בעיות פזילה במבט שמאלה, כאבי ראש, לקויות למידה שמעולם לא היו, חוסר בריכוז. 1. מה עושים במקרה כזה? אי אפשר פשוט "לחיות כך" 2. קראתי כתבה בארה''ב שהמציאו ניתוח שמאפשר לעין שמאל לזוז שמאלה, כאשר חותכים חלק מהשריר העליון ומחברים אותו הצידה- שלפי הגיון רגיל זה מאפשר לעין שמאל לזוז יותר שמאלה, המקרה שלי עדין בלבד, אבל בעקבות ניתוח הלייזר הכל השתבש ובכל מבט שמאלה נוצר אצלי כפל ראייה ועין ימין בורחת שמאלה, יש אפשרות בעזרת הניתוח הזה לגרום לעין שמאל לזוז שמאלה? למרות שאני מדגיש המצב שלי נחשב קל לחלוטין, וכל מי שסביבי אינו יודע אפילו על קיום התופעה אצלי. אבל לי אישית זה מאוד מאוד מפריע. תודה מראש.

שלום רב! אם הופיעה לך פזילה במבט קדימה,יש מספר אפשרויות ניתוחיות. המלצתי לך לפנות לרופא עיניים מומחה לילדים ופזילה.וההמלצה תהיה בהתאם לממצאי הבדיקה. כל טוב! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה