עין עצלה שאינה משתפרת זה מספר שנים למרות שימוש ברטיה ומשקפיים

דיון מתוך פורום  פזילה ועין עצלה

03/01/2020 | 14:38 | מאת: אורן

שלום רב, בני היום בן 6 , בגיל 4 חודשים תקף את הקרנית של אחת העינים הרפס . כתוצאה מכך נוצרה צלקת על הקרנית אשר פגעה באיכות הראיה , נכון להיום הצלקת כמעט ונעלמה ונצפית בקושי רב באמצעות מכשור ע"י רופאי העיניים בבדיקות חצי שנתיות בשניידר. יש לציין כי בני טופל עם רטיה מאז החלה העין "לברוח" ובנוסף הצמידו לו משקפיים, בבדיקה מלפני מספר ימים בודדים נאמר לנו כי אורי רואה יותר טוב ללא המשקפים ולכן נתבקשנו להסירם כמו כן נשמע היה כי העין העצלה לא מגיבה לרטייה ואין שיפור זה זמן מה לתחושתינו. אנו אובדי עצות בנושא ,אשמח להתייחסותך בנושא, כמו כן קראתי כי ישנו טיפול באמצעות חשיפה לתמונות בחשב (מיועד לבני 9 ומעלה) ,האם למרות שהינו בן 6 ניתן לחשופו לטיפול הנ"ל. בתודה מראש וסופ"ש נעים אורן

שלום רב! בגיל 6 שנים, אין "להרים ידיים" ולוותר לגבי טיפול בעין עצלה. יש להמשיך טיפולי הסגירה ובאם צריך משקפיים יש להרכיבם. עפ"ר ההתעקשות משתלמת. כל טוב ובהצלחה! ד"ר יגב רונית

מנהלי פורום פזילה ועין עצלה